06.07.2016 09:20

Robson-Kanu wil Pepe moeilijke avond bezorgen

Gareth McAuley (l.) heeft zojuist de bal in zijn eigen doel geschoten tijdens het EK-duel Wales - Noord-Ierland (25-06-2016).
Gareth McAuley (l.) heeft zojuist de bal in zijn eigen doel geschoten tijdens het EK-duel Wales - Noord-Ierland (25-06-2016).

Wales gaat woensdagavond de strijd aan met Portugal om die felbegeerde plek in de finale. Na de knappe 3-1 zege op België was niet Gareth Bale de gevierde man bij Wales, maar Hal Robson-Kanu. De transfervrije aanvaller wil ook tegen Portugal vlammen.

"Tot nu toe haal ik een hoog niveau, maar dat wordt mogelijk gemaakt door het hele team. Alles past. Ik doe niets anders dan anders", legt de speler uit in gesprek met The Guardian. Robson-Kanu wist voor zijn club dit seizoen slechts driemaal het net te vinden in de Championship.

Op dit Europees kampioenschap toont de speler aan over een uitstekende techniek te beheersen. Met één beweging stuurde hij Thomas Meunier, Marouane Fellaini en Jason Denayer het bos in om vervolgens te scoren. Deze 'Cruyff-actie' leverde de aanvaller na afloop veel lof op. "Ik bevond me in het strafschopgebied en probeerde ruimte te maken voor een schot. Ik stond met mijn rug naar het doel en ik weet zeker dat de verdedigers dachten dat ik de bal zou voorgeven. Ik besloot 'te Cruyffen'. Zoiets speciaals was wel nodig om België op de knieën te krijgen. Of het mijn mooiste goal ooit was? Ik heb meerdere fraaie doelpunten gemaakt, maar deze was vanwege het belang van de wedstrijd natuurlijk heel speciaal."

En woensdagavond wacht daar Portugal. Dan mag Robson-Kanu het opnemen tegen Pepe. "Of ik daar tegenop zie? Laten we het omdraaien. Ik weet niet of hij het ziet zitten om het tegen mij op te moeten nemen. Ik zal hem bezig moeten houden. Portugal verdedigt best ver naar voren, dus er zal ongetwijfeld ruimte komen. Hopelijk kan ik hem een paar keer dwingen de achtervolging in te zetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner