06.07.2016 12:00

Groot aandeel Speed in succes Wales

EK-debutant kan zich woensdagavond plaatsen voor de finale. Voor aanvang van dit belangrijke duel willen Ashley Williams en Chris Coleman nog eens uitgebreid stil staan bij de overleden Gary Speed, de trainer die de basis lag voor dit onverwachtse succes.

In 2011 beroofde Speed zich van het leven. De toenmalige bondscoach van Wales had veel van de huidige internationals onder zijn hoede bij het nationale team. "Ik hoop - en ik weet eigenlijk wel zeker - dat hij trots op ons is", vertelt aanvoerder Williams op de persconferentie. "Het moet hem goed doen om zijn jongens zo te zien opgroeien. En om te zien waar we nu staan en wat we met z'n allen hebben bereikt. Gary is altijd in onze gedachten. Als we iets bereiken met Wales, denken we ook altijd aan hem."

De huidige bondscoach Coleman heeft nog samen gespeeld met Speed. Ook hij mist zijn goede vriend. "Ik denk nog elke dag aan hem. En niet alleen omdat ik nu met Wales op dit toernooi ben. Ik heb geen voetbalwedstrijd nodig om weer aan Gary te denken. Hij was een sporticoon voor Wales, maar voor mij pesoonlijk ook een vriend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner