06.07.2016 12:30

Kuipers: "Ik wil nog naar het WK in 2018"

Björn Kuipers hoopte op de EK-finale, maar hij strandde met zijn team in de kwartfinale. Terug op Nederlandse bodem vertelt de Nederlandse scheidsrechter dat hij nog één keer op een eindtoernooi wil schitteren.

"Ik wil nog naar het WK in 2018. Als ik de finale op het EK had gehaald, was dat misschien een moment geweest om ermee te stoppen. Nu ga ik zeker nog twee jaar door", geeft hij in gesprek met Tubantia aan. Het WK in Rusland zal dan zijn laatste kunstje worden. "Dan ben ik 45 en dat lijkt me een mooi moment om er internationaal een punt achter te zetten."

Kuipers heeft een sterk vermoeden dat de controversiële penalty in het duel Kroatië-Spanje hem de EK-finale heeft gekost. "We hebben het officieel niet gehoord, want je krijgt geen uitleg, maar we zijn waarschijnlijk afgerekend op één moment, op een uitvoering van een penalty in de zeventigste minuut van de wedstrijd", aldus Kuipers. "Maar even voor de duidelijkheid: tussen het moment van de aanloop van Ramos en het afdrukken zaten welgeteld 0.56 seconden."

"Daarin hadden wij dus moeten beslissen dat de keeper te ver uit zijn doel was gekomen. Ik praat daarmee niets goed, maar geef alleen aan hoe snel alles gaat. Wat vervolgens ook niet meewerkte was dat de strafschop werd gemist en dat het een groot land als Spanje betrof."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner