06.07.2016 21:47

Hoopvolle Lloris: "Denk dat team gegroeid is"

Hugo Lloris, aanvoerder van de Franse ploeg, treft donderdagavond Duitsland in de halve finale van het EK in eigen land. Van die ploeg verloor Frankrijk op het WK 2014 nog, maar de keeper denkt dat de Fransen zijn gegroeid.

"Er worden altijd lessen getrokken uit nederlagen, net als uit overwinningen", vertelde de doelman van Tottenham Hotspur tijdens de persconferentie ter voorbereiding op de halve finale. "Het was niet alleen de kwartfinale die ons liet groeien, maar het WK in het algemeen. We speelden die dag tegen een betere ploeg, een meer ervaren team en zij wonnen."

Ondertussen zijn de spelers weer wat ouder geworden en hebben ze meer wedstrijden in de benen zitten. "Maar ik denk dat ons team gegroeid is, we hebben ervaring opgedaan", vervolgde de sluitpost. "De spelers die erbij betrokken waren zijn belangrijker geworden bij hun clubs en ook in het Franse team. Het gaat de goede kant op, maar het enige dat telt is wat er gebeurd op het veld en dat zullen we morgen te weten komen."

In november van 2015 waren de Fransen in een oefenduel nog met 2-0 te sterk voor Duitsland. "Het was gewoon een vriendschappelijke wedstrijd en niets kan echte competitie vervangen." Lloris blijft te allen tijde op zijn hoede voor de ploeg van Joachim Low, die beslag legde op het WK van 2014.

"Je kunt dat zien aan Duitsland, ze waren de laatste twee jaar niet altijd even constant en toch staan ze hier in de halve finale. Ze hebben momenteel de status van wereldkampioen, door wat ze bereikt hebben in Brazilië, maar we kijken niet naar wie de favoriet is. We zijn gemotiveerd door onze wens om een goede prestatie neer te zetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner