07.07.2016 19:57

EK-debuut voor Duitser Can in halve finale

Duitsland kampt met enkele blessuregevallen in de halve finale van het Europees kampioenschap tegen Frankrijk. Hierdoor is bondscoach Joachim Löw genoodzaakt om diverse wijzigingen door te voeren in zijn basiselftal. De grote verrassing bij de Duitsers is Emre Can. De middenvelder van Liverpool FC maakt zijn debuut op een groot eindtoernooi.

Benedikt Höwedes krijgt de voorkeur boven Shkodran Mustafi in het hart van de verdediging en vervangt de geschorste Mats Hummels. Op het middenveld is Sami Khedira niet beschikbaar vanwege een spierscheuring in zijn bovenbeen. Hij zal worden vervangen door aanvoerder Bastian Schweinsteiger. Verder speelt de getalenteerde Julian Draxler in plaats van de geblesseerde Mario Gomez.

Ondanks dat Frankrijk weer gebruik kan maken van Adil Rami en N’Golo Kanté wordt dezelfde opstelling gehanteerd als in de met 5-2 gewonnen kwartfinale tegen IJsland. Samuel Umtiti en Moussa Sissoko behouden zodoende hun basisplaats in het team van Didier Deschamps. De Franse bondscoach hoopt in Marseille op de bevliegingen van de productieve aanvalslinie. Dimitri Payet, Olivier Giroud en Antoine Griezmann maakten samen al tien doelpunten.

De wedstrijd is vanaf 21:00 LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner