08.07.2016 22:18

Wales trakteert spelers op heldenontvangst

200.000 supporters heten de teruggekeerde internationals van Wales een warm welkom. (08-07-2016)
200.000 supporters heten de teruggekeerde internationals van Wales een warm welkom. (08-07-2016)

Wales bereikte tot ieders verbazing de halve finale van het EK. De supporters trakteerden de teruggekeerde internationals vrijdagavond op een heldenonthaal. 200.000 fans bezorgden de spelers een warm welkom.

Sterspeler Gareth Bale was onder de indruk van het enthousiasme van de supporters. Het hele centrum van Cardiff werd afgesloten voor de huldiging. "Dit is erg speciaal en onvergetelijk", vertelt Bale in gesprek met de BBC. "Het is een eer om het rode shirt van Wales te dragen en de fans trots te maken. Nu kunnen we onze supporters eindelijk bedanken voor de steun."

Ook aanvoerder Ashley Williams was verbaasd over de grote hoeveelheid aanwezige supporters: "We zijn zo trots op wat we gedaan hebben, maar we hadden nooit gedacht dat het zoveel indruk zou maken. Dit raakt me. Ik voel me trots over wat we samen bereikt hebben. Het is geweldig dat we het succes mogen vieren met de fans', aldus een trotse captain.

Wales groeide uit tot de sensatie van het toernooi, maar woensdagavond bleek Portugal een maatje te groot voor het elftal van bondscoach Chris Coleman. De Welshmen verloren met 0-2 en konden daardoor terug naar huis. Coleman en de zijnen kunnen desondanks terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Wales werd groepswinnaar, versloeg in de achtste finale Noord-Ierland en schakelde het favoriete België op indrukwekkende wijze uit in de kwartfinale.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner