11.07.2016 07:30

Bemoedigende woorden Ronaldo hielpen Éder

Met zijn doeltreffende uithaal in de EK-finale vergaarde Éder zondag eeuwige roem. De 28-jarige spits, geboren in het Afrikaanse land Guinee-Bissau, bezorgde Portugal de eerste Europese titel. Als invaller maakte de aanvaller van de Franse club Lille de enige treffer in de eindstrijd tegen gastland Frankrijk (1-0).

"Waanzinnig!", jubelde Éder. "Heel Portugal stond achter ons, dat gaf ons kracht en energie. We hebben hier ongelooflijk hard voor gewerkt en zijn de terechte winnaar." Volgens Éder speelde de geblesseerd uitgevallen aanvoerder Cristiano Ronaldo een belangrijke rol. Ronaldo sprak zijn ploeggenoten voor de verlenging allemaal toe. "Hij zei tegen mij: jij moet dat doelpunt maken. Hij gaf ons kracht en nieuwe moed", aldus Éder.

Verdediger Raphaël Guerreiro kon zijn geluk ook niet op. "Ik droom, ik kan het niet geloven. Om hier in Frankrijk de Europese titel te pakken, is fantastisch", zei de linksback, die de Franse club Lorient verruilt voor Borussia Dortmund. "Dit is het mooiste moment van mijn carrière."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner