11.07.2016 20:14

Minder dan 300 IJslanders keken geen voetbal

Euro 2016 zal helaas niet de boeken in gaan als een spectaculair toernooi in de meeste landen. Voor een paar landen is dat helemaal anders. Naast winnaars Portugal zal het ook in IJsland nooit vergeten worden, wat ook uit de statistieken wel blijkt.

De ploeg van Lars Lägerback schopte sensatie door de kwartfinale van het toernooi te schoppen. Vaak zijn uitdrukkingen over een voetbalelftal dat een land ‘in vervoering’ brengt toch enigszins overdreven, maar in het eiland in het uiterste noordwesten van Europa kwam het op een gegeven moment toch wel griezelig dichtbij.

Op maandag 27 juni schokte IJsland de gehele voetbalwereld door met 2-1 van Engeland te winnen, een wedstrijd die behalve door de vele supporters in Frankrijk ook in eigen land erg goed bekeken werd. Ongeveer 150.000 IJslanders keken de wedstrijd, hetgeen op het eiland al indrukwekkende aantallen zijn, maar pas echt frappant is het aantal tv-kijkers dat op dat moment geen voetbal keek. Slechts 298 IJslanders hadden op dat moment hun toestel afgestemd op iets anders dan de wedstrijd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner