12.07.2016 11:07

Oranje U19 begint met PSV-voorhoede aan EK

Sam Lammers (l.) wint het kopduel van zijn mandekker tijdens de oefenwedstrijd van Oranje onder 19 tegen KV Oostende. (06-07-2016)
Sam Lammers (l.) wint het kopduel van zijn mandekker tijdens de oefenwedstrijd van Oranje onder 19 tegen KV Oostende. (06-07-2016)

Met een aanval bestaande uit drie PSV'ers begint Oranje onder 19 dinsdagmiddag aan het jeugd-EK in Duitsland. Kenneth Paal, Steven Bergwijn en spits Sam Lammers vormen de voorhoede van de talentvolle Nederlanders in het openingsduel met de leeftijdsgenoten uit Kroatië.

PSV is in het basisteam van bondscoach Aron Winter sterk vertegenwoordigd met vijf spelers. Naast de drie aanvallers starten ook doelman Yanick van Osch en middenvelder Laros Duarte. Deyovaisio Zeefuik en Abdelhak Nouri zijn de twee Ajacieden die een basisplaats hebben. De door Feyenoord verhuurde Jari Schuurman (Willem II) en Calvin Verdonk (PEC Zwolle) beginnen eveneens.

Oranje onder 19 is in een zware groep ingedeeld met Kroatië, Engeland en Frankrijk. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor de halve finale van het jeugd-EK, dat een deelnemersveld van acht landen kent. Italië, Portugal, Duitsland en Oostenrijk zijn de vier andere deelnemers.

De wedstrijd is vanaf 12:00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner