14.07.2016 19:33

Müller verwijt zich uitschakeling Duitsland

Een teleurgestelde Thomas Müller na afloop van de met 0-2 verloren halve finale tussen Duitsland en Frankrijk. (07-07-2016)
Een teleurgestelde Thomas Müller na afloop van de met 0-2 verloren halve finale tussen Duitsland en Frankrijk. (07-07-2016)

Thomas Müller baalt nog altijd van de uitschakeling van Duitsland in de halve finale van het EK. De aanvaller rekent zich de nederlaag tegen Frankrijk zelfs persoonlijk aan.

Müller werd vooraf getipt als één van de topscorers van het toernooi, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren in Frankrijk. De 26-jarige international werd in de halve finale tegen het gastland in de spits geposteerd, maar vindt achteraf dat hij te veel heeft 'rondgezworven' over het veld. "Ik voel me medeverantwoordelijk", vertelt Müller tegen het Duitse Sport1. "Ik heb te weinig op een vaste plek gestaan."

Bondscoach Joachim Löw koos voor Müller als diepste spits omdat Mario Gomez vanwege een blessure niet mee kon spelen. "Ik wilde niet afwachten in het strafschopgebied en me twintig minuten lang nutteloos voelen. Maar daardoor was het midden niet bezet. Ik had meer discipline moeten tonen", stelt de aanvaller.

Ondanks de teleurstelling heeft Müller geen gebrek aan zelfspot. "Ik had een doelpuntenscore van honderd procent: in geen enkele wedstrijd heb ik het net kunnen vinden…" Müller maakt zich inmiddels op voor zijn negende seizoen in de hoofdmacht van Bayern München en is vooral blij met de komst van Mats Hummels. De verdediger maakte deze zomer de overstap van Borussia Dortmund en wil prijzen pakken in München. "Mats heeft op het EK geweldig gespeeld. Dat hij nu bij Bayern is, is zeer positief voor ons", denkt Müller.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner