17.07.2016 10:12

PSV blij met EK-gangers: "Klaar voor PSV 1"

Art Langeler, hoofd jeugdopleiding bij PSV, kijkt vanaf de tribune toe hoe Jong PSV het doet tegen FC Oss. (19-08-2013)
Art Langeler, hoofd jeugdopleiding bij PSV, kijkt vanaf de tribune toe hoe Jong PSV het doet tegen FC Oss. (19-08-2013)

Oranje Onder-19 strijdt momenteel in Duitsland om de Europese titel voor spelers onder de negentien jaar. PSV is hofleverancier van het elftal van bondscoach Aron Winter. Tot groot genoegen van hoofd jeugdopleiding Art Langeler.

Kenneth Paal, Sam Lammers, Steven Bergwijn, Laros Duarte en doelman Yanick van Osch zijn allen afkomstig van de Herdgang en staan in de basis bij Oranje Onder-19. "Maar het geeft pas écht voldoening als zij straks allemaal bij ons in het stadion lopen", aldus Langeler tegenover De Telegraaf. 

Langeler heeft veel vertrouwen in de jeugdspelers in Eindhoven. "De veranderingen in de laatste jaren, waarin we vooral de kwaliteit en kwantiteit van de trainers- en scoutingsstaf bij de jeugd flink omhoog hebben gebracht, zouden volgens ons idee het komende jaar ook zichtbaar moeten worden in ons eerste elftal."

Met name Bergwijn maakt indruk. Hij is klaar voor het echte werk bij PSV. "En dat gaat hij ook doen komend seizoen. Hij had normaal nu bij onze A-selectie gezeten, maar is op dit EK omdat we het hoge niveau, dat we nu zien, fantastisch vinden voor de ontwikkeling van onze talenten", besluit Langeler. Oranje Onder-19 heeft maandag tegen Frankrijk aan een punt genoeg om de halve finale te bereiken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner