17.07.2016 21:29

Winter gokt op plek in halve finale met Oranje

Abdelhak Nouri (r.) krijgt aanwijzingen van Aron Winter (l.) tijdens het duel met Kroatië op het EK U19. (12-07-2016)
Abdelhak Nouri (r.) krijgt aanwijzingen van Aron Winter (l.) tijdens het duel met Kroatië op het EK U19. (12-07-2016)

Bondscoach Aron Winter heeft er vertrouwen in dat hij met zijn selectie van spelers onder de negentien de halve finale kan halen op het Europees kampioenschap in Duitsland. Oranje heeft één punt nodig tegen Frankrijk voor de knock-outfase.

Oranje U19 won de eerste groepswedstrijd van Kroatië, maar ging daarna in de dying seconds onderuit tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland. "Een moment waar onze jongens twee zeer belangrijke lessen uit hebben getrokken", stelt Winter op de website van de KNVB. "De eerste is dat als ze even minder scherp, minder doortastend of minder fel zijn, dat het meteen wordt afgestraft. De tweede les is dat we dit scenario hadden kunnen voorkomen door zelf te scoren. We creëerden enkele goede kansen waarvan we er zeker een hadden moeten maken."

Aankomende maandag wacht de laatste groepswedstrijd van de Nederlandse talenten, tegen Frankrijk. "Ze weten wat er tegen de Engelsen mis ging en zijn erop gebrand tegen de Fransen te bewijzen dat ze daarvan hebben geleerd. We gaan voor de winst tegen Frankrijk, maar het is een prettige gedachte dat een gelijkspel voldoende is. De halve finale lonkt. Iets dat Oranje U19 sinds 1995 niet meer is gelukt. Daar gaan wij verandering in brengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner