18.07.2016 16:33

Schuurman: "Een schandalige vertoning"

Kyle Walker-Peters (l.) probeert Jari Schuurman (r.) van zich af te houden tijdens het EK U19-duel Engeland - Nederland (15-07-2016).
Kyle Walker-Peters (l.) probeert Jari Schuurman (r.) van zich af te houden tijdens het EK U19-duel Engeland - Nederland (15-07-2016).

Jari Schuurman ging maandagmiddag met Oranje U19 met 5-1 onderuit tegen Frankrijk U19 en sprak achteraf van een schandalige vertoning. Desondanks maakt Oranje U19 nog kans op een plek op het WK U20 in Zuid-Korea.

"Het was een drama", aldus Schuurman op de website van de KNVB. "Het was een schandalige vertoning. Geen vroege tegengoal incasseren, hebben we van te voren nog tegen elkaar gezegd. En wat gebeurt er? Dan ga je de rust in met een psychologisch voordeel omdat je de aansluitingstreffer maakt en na drie minuten in de tweede helft is het al weer 1-3."

Volgens Schuurman ontbrak het aan de beleving. "In zo'n wedstrijd moet je toch alles geven. Dan kunnen ze misschien wel twee keer zo sterk zijn, maar dan moeten wij twee keer zo hard lopen en twee keer zo hard werken. Het was hem niet vandaag. We gingen voor de winst. Tegen Engeland en Kroatië hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Maar we kwamen geen moment in ons eigen spel. Het was een drama."

Donderdag speelt Oranje U19 nog een play-offduel tegen Duitsland. Op het spel staat een plek op het WK U20 in Zuid-Korea. "Het is aan ons en de trainer om de knop zo snel mogelijk om te zetten", aldus Schuurman, die dit seizoen door Willem II wordt gehuurd van Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner