18.07.2016 19:12

Return Ajax in Griekenland op 3 augustus

De spelers van Ajax zijn bezig aan de warming-up voorafgaand aan het duel met NEC Nijmegen (13-03-2016)
De spelers van Ajax zijn bezig aan de warming-up voorafgaand aan het duel met NEC Nijmegen (13-03-2016)

Ajax speelt op woensdag 3 augustus de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Het duel begint om 20:30 uur Nederlandse tijd.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de ploeg van hoofdtrainer Peter Bosz het seizoen op dinsdag 26 juli start met een thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de Griekse competitie. De aftrap van dat duel vindt plaats om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA.

De Amsterdammers moeten in twee wedstrijden zien af te rekenen met PAOK om zicht te houden op kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. Na de dubbele confrontatie met de Grieken wachten dan nog de play-offs. Mogelijke tegenstanders in de beslissende voorronde zijn dan AS Roma en Borussia Mönchengladbach.

Ajax is er veel aan gelegen om de duels met PAOK succesvol af te sluiten. Wanneer de Amsterdammers de laatste voorronde weten te bereiken, dan is Ajax verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop. Of het elftal van Bosz uitkomt in de groepsfase van de Champions League of de Europa League is dan afhankelijk van het resultaat in de play-offs.

Vorig seizoen werd Ajax in de derde voorronde van de Champions League nog teleurstellend uitgeschakeld door Rapid Wien.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner