19.07.2016 11:34

Del Bosque: "Ik heb nergens spijt van"

De Spaanse bondscoach tijdens de interland tegen Italië op de Confederations Cup. (28-06-2013)
De Spaanse bondscoach tijdens de interland tegen Italië op de Confederations Cup. (28-06-2013)

Vicente Del Bosque kijkt met een positief gevoel terug op zijn periode als bondscoach van Spanje. De coach beleefde mooie en minder mooie momenten, maar heeft nergens spijt van.

"We hebben alles meegemaakt", zegt Del Bosque op de website van de FIFA. "We hebben veel gewonnen, maar ook pijnlijke nederlagen geleden. Uiteindelijk vertrek ik met een zuiver geweten. Ik heb mijn taak volbracht."

"Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn tijd als bondscoach van Spanje. We hebben fantastische jaren gehad, ook tijdens het WK in Brazilië en het pas net afgelopen EK in Frankrijk. We hebben onder mijn leiding 36 kwalificatieduels gespeeld en slechts één keer verloren. Dat is een prachtige statistiek. Ik heb nergens spijt van. Ik laat de ploeg goed achter en er is alle reden tot optimisme."

Del Bosque weet niet of Spanje zijn speelstijl in de toekomst moet veranderen. "Dat is aan de nieuwe bondscoach, daar heb ik niks over te zeggen en ga ik ook niks over zeggen", vervolgt de trainer. "De nieuwe bondscoach, wie het ook zal worden, zal ongetwijfeld de juiste beslissing nemen. Hij moet ook alle vrijheid krijgen om zijn stempel te mogen drukken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner