20.07.2016 19:44

UEFA stelt Mažić aan als arbiter voor Supercup

Thomas Vermaelen (l.) krijgt in de achtste finale tussen België en Hongarije een gele kaart en mist daardoor de kwartfinale van het EK. (26-06-2016)
Thomas Vermaelen (l.) krijgt in de achtste finale tussen België en Hongarije een gele kaart en mist daardoor de kwartfinale van het EK. (26-06-2016)

Het Spaanse onderonsje in de UEFA Supercup wordt gefloten door Milorad Mažić. De Serviër is door de UEFA aangewezen als leidsman bij de wedstrijd tussen Real Madrid en Sevilla. Het duel wordt op 9 augustus gespeeld in Noorwegen.

Real Madrid won afgelopen seizoen de Champions League, terwijl Sevilla voor de derde keer op rij de eindzege pakte in de Europa League. De Madrilenen speelden tegen stadsgenoot Atlético Madrid en wonnen na penalty's, Sevilla had aan negentig minuten speeltijd genoeg om Liverpool over de knie te leggen: 3-1.

Scheidsrechter Mažić floot deze zomer drie wedstrijden op het Europees kampioenschap in Frankrijk, waaronder het duel Hongarije - België in de knock-outfase van het toernooi. Daarnaast floot hij afgelopen seizoen vier duels in de Champions League, maar geen enkel duel van Sevilla of Real Madrid.

Het is voor de derde achtereenvolgende keer dat er twee Spaanse ploegen in de Supercup staan. Afgelopen seizoen won FC Barcelona van Sevilla, het jaar daarvoor stond Real Madrid als winnaar van de Supercup op het veld na een 2-0 zege op wederom Sevilla.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner