22.07.2016 10:48

Ter Avest baalt: "We waren er zo dichtbij"

Hidde ter Avest (l.) grijpt in namens Oranje u19 door Cedric Teuchert (r.) van Duitsland van de bal te zetten tijdens het WK play-offduel. (21-07-2016)
Hidde ter Avest (l.) grijpt in namens Oranje u19 door Cedric Teuchert (r.) van Duitsland van de bal te zetten tijdens het WK play-offduel. (21-07-2016)

Hidde ter Avest kijkt met een teleurgesteld gevoel terug op het EK onder 19 in Duitsland. Hij wist met Nederland de groepsfase niet te overleven. Bovendien verloor het donderdagavond het play-offduel met Duitsland voor een ticket van het WK van volgend jaar in Zuid-Korea.

"We begonnen het toernooi goed met een overwinning tegen Kroatië", vertelt de verdediger op de website van FC Twente. "De wedstrijd erna tegen Engeland verloren we in de slotfase. Ontzettend zuur, ook omdat zij ons twee jaar eerder versloegen in de EK-finale. Tegen Frankrijk hebben we echt een offday gehad en kregen we toch wel een flink pak slaag. Natuurlijk ben je dan teleurgesteld."

"Vervolgens moet je je als ploeg weer oprichten, want je speelt tegen Duitsland wel om een WK-ticket. Het werd een ongelooflijk spannende wedstrijd en de teleurstelling was groot dat we uiteindelijk na strafschoppen verloren. We waren er zo dichtbij", vervolgt de jongeling, die zich nu richt op het nieuwe seizoen in de Eredivisie.

"Ik ga me nu weer vol richten op FC Twente. Ik heb vier EK-wedstrijden gespeeld en tussendoor hebben we hard getraind. Wat dat betreft zit ik in hetzelfde ritme als de rest van de selectie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner