28.07.2016 21:14

Dolberg speelt zich in de kijker bij bondscoach

Anwar El Ghazi (l.), Kasper Dolberg (m.) en Jairo Riedewald (r.) vieren de 1-1 tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. (26-07-2016)
Anwar El Ghazi (l.), Kasper Dolberg (m.) en Jairo Riedewald (r.) vieren de 1-1 tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. (26-07-2016)

Kasper Dolberg kan bij een goed seizoenen rekenen op interesse vanuit eigen land. Niet voor een transfer, maar voor een mogelijk debuut bij het nationale elftal. Bondscoach Åge Hareide is gecharmeerd van de Ajax-spits, die bij zijn debuut voor de Amsterdammers direct scoorde.

"Het is erg leuk om hem zo goed te zien presteren in de Champions League", stelt Hareide in gesprek met Ekstra Bladet. "Het is ook verrassend dat zo'n jonge speler de kans krijgt in zo'n belangrijke wedstrijd en dan ook nog zo dominant is. Heel knap." Hareide volgde dit jaar Morten Olsen op als bondscoach van Denemarken en hij ziet wel brood in Dolberg.

"Hij heeft een schitterende toekomst voor zich. Ik vind hem heel veelzijdig. Hij heeft een goede balcontrole, goede pass en is in staat om op meerdere posities in de voorhoede te spelen. Maar hij is vooral bekwaam aan de bal. Dolberg heeft de X-factor." De jonge Deen speelde zijn duels afgelopen jaar voor Ajax A1 en zou dit seizoen aansluiten bij Jong Ajax, maar bij afwezigheid van Arkadiusz Milik kreeg Dolberg een kans.

De aanvalsleider maakte de gelijkmaker tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner