04.08.2016 09:16

Cillessen: "Nu kunnen we verder bouwen"

Jasper Cillessen is blij dat Ajax zich heeft weten te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. De Amsterdammers spelen nu minimaal zes wedstrijden in de groepsfase van de Europa League.

"Het is goed dat we gewonnen hebben", aldus de doelman op de clubsite van de Amsterdammers. "Anders was er extra druk op de ploeg gekomen en krijg je zo'n Jablonec-verhaal." Vorig seizoen werd Ajax in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Rapid Wien en had het vervolgens grote moeite om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

"Nu kunnen we verder bouwen", vervolgt Cillessen. "We hebben nog steeds een jonge ploeg, maar ik denk dat we verder zijn dan een jaar geleden. De jonge jongens zijn beter geworden en we hebben geleerd van de fouten die we vorig seizoen hebben gemaakt", aldus Cillessen, die niet wil spreken over een sportieve revanche. De doelman ging tijdens de thuiswedstrijd tegen PAOK in de fout. "Dat gaat te ver. Ik heb een beter gevoel, dat klopt, maar het was nog steeds niet top. Er zaten nog slordigheden in mijn spel die er absoluut uit moeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner