17.08.2016 16:44

Oranje-dames verder zonder assistent Van Ede

Jan Willem van Ede is niet langer assistent-coach van het Nederlands vrouwenelftal. Een verschil van inzicht tussen hem en bondscoach Arjan van der Laan leidt tot het afscheid van Van Ede.

"Het is spijtig dat de samenwerking met Jan Willem eindigt, maar ik heb de afgelopen maanden moeten concluderen dat we op een aantal vlakken niet op één lijn zitten", verklaart Van der Laan op de website van de KNVB. "Dat doet niets af aan zijn jarenlange inzet voor het Nederlands vrouwenelftal, maar naar mijn mening is er helaas onvoldoende basis om verder te gaan."

"Jan Willem heeft fantastisch werk geleverd bij de KNVB", aldus manager Vrouwenvoetbal Minke Booij. "Mede door hem professionaliseerde het Nederlands vrouwenelftal de afgelopen jaren en behaalde het team mooie resultaten. Maar zoals dat soms gaat binnen teams en organisaties, ontstond er tussen Jan Willem en de hoofdcoach een verschil van inzicht over de te varen koers bij het Nederlands elftal. Daarom hebben we besloten dat we de samenwerking beëindigen. We wensen Jan Willem veel succes in zijn verdere carrière", besluit Booij.

Van Ede was vanaf 2005 lid van de technische staf van het Nederlands vrouwenelftal. Hij deed dat in de functie van assistent- en keeperstrainer. Ook was de oud-doelman van PSV en FC Utrecht in die functie actief bij verschillende nationale jeugdelftallen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner