23.08.2016 19:40

Bosz mysterieus over opstellen Cillessen

Peter Bosz probeert tijdens het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk zijn spelers iets duidelijk te maken. (08-07-2016)
Peter Bosz probeert tijdens het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk zijn spelers iets duidelijk te maken. (08-07-2016)

Peter Bosz heeft nog geen duidelijkheid geschept over de opstelling van AFC Ajax tegen FK Rostov. De trainer wil eerst zijn selectie mededelen of doelman Jasper Cillessen zal starten tegen de Russen.

Doelman Cillessen staat op het punt te vertrekken nar FC Barcelona en werd tegen Willem II (1-2 nederlaag) al buiten de selectie gelaten. "Het feit dat hij hier is, wil alleen zeggen dat hij nog Ajax-speler is", vertelde Bosz op de persconferentie. Verder heeft de trainer keepers Diederik Boer en André Onana meegenomen naar Rusland.

"We nemen altijd drie keepers mee en we hebben al besloten wie morgen gaat keepen, maar dat wil ik vanavond eerst aan de spelers vertellen", vervolgt Bosz. "Winnen staat bij ons voorop. Als we de tactiek moeten veranderen om meer kans te maken, dan doen we dat." De Amsterdammers moeten tegen FK Rostov scoren om kans te maken op de groepsfase van de Champions League.

AFC Ajax trapt woensdagavond om 20:45 uur af in Rusland. De heenwedstrijd eindigde in 1-1. De generale repetitie tegen Willem II werd ook een teleurstelling. "De druk die er is, heeft niets te maken met de vorige wedstrijd. Iedereen bij Ajax weet dat dit een belangrijke wedstrijd voor de club is", besluit de coach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner