25.08.2016 19:20

Loodzware Champions League-loting PSV

PSV stuit in de groepsfase van de Champions League op Bayern München en Atlético Madrid. Dat was donderdag het resultaat van een loting in Monaco, waaraan ook Clarence Seedorf en Ruud van Nistelrooy meewerkten. De landskampioen van Nederland stuit ook op FK Rostov, dat in de voorrondes van het kampioenenbal Ajax uitschakelde. 

Bij Bayern München staat Arjen Robben onder contract. De aanvoerder van het Nederlands elftal voetbalde van 2002 tot en met 2004 voor de club uit Eindhoven. PSV trof Atlético Madrid vorig seizoen in de achtste finales van de Champions League. Na twee duels zonder doelpunten nam de club uit Spanje de strafschoppen beter. Atlético Madrid reikte tot de finale van de Champions League, waarin Real Madrid te sterk bleek.

De loting voor de groepsfase leverde ook andere leuke affiches op. Zo staan Arsenal en Paris Saint-Germain tegenover elkaar in groep A en nemen FC Barcelona en Manchester City het tegen elkaar op in groep D. Saillant detail is dat Manchester City donderdag doelman Claudio Bravo overnam van de Catalanen, Jasper Cillessen verkaste op zijn beurt van Ajax naar FC Barcelona.

In groep F speelt titelhouder Real Madrid tegen onder anderen Borussia Dortmund. Leicester City, die voor het eerst in de Champions League staat, werd gekoppeld aan Club Brugge, FC Kopenhagen en FC Porto. Sevilla, de winnaar van de Europa League, moet het tegen Juventus, Olympique Lyon en Dinamo Zagreb zien te bolwerken. Op 13 en 14 september worden de eerste groepsduels in de Champions League gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner