25.08.2016 22:02

Advocaat met Fenerbahçe simpel Europa in

Fenerbahçe heeft zonder problemen de groepsfase van de Europa League bereikt. De ploeg van trainer Dick Advocaat versloeg in Zwitserland Grasshoppers Zürich met 2-0. De heenwedstrijd was ook al in een ruime zege voor de Turken geëindigd: 3-0. Fernandão en Miroslav Stoch scoorden in Zürich.

Fernandão verving spits Robin van Persie twintig minuten voor tijd en scoorde kort daarna de 1-0. Stoch profiteerde zes minuten voor tijd van een mooie steekbal en verdubbelde de voorsprong. Van Persie speelde dus zeventig minuten, Gregory van der Wiel bleef de volledige wedstrijd staan. Bij Grasshoppers Zürich speelde oud-Ajacied Lucas Andersen tachtig minuten mee.

Andere ploegen die zich donderdag verzekerden van de groepsfase van de Europa League zijn Panathinaikos, Austria Wien, Slovan Liberec, Qarabağ FK, Sparta Praag, RSC Anderlecht, KAA Gent, KRC Genk, Osmanlıspor FK, PAOK Saloniki, FK Astana en FK Krasnodar. Ook AZ gaat verder Europa in, de ploeg speelde met 0-0 gelijk tegen Vojvodina, maar dat was na de 3-0 zege in Servië ruim voldoende.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner