26.08.2016 13:41

Loodzware loting Feyenoord in Europa League

Feyenoord wacht een zware dobber in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers zijn vrijdagmiddag in Monaco gekoppeld aan Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Lugansk. Ajax treft onder meer Standard Luik, AZ zit in een groep met Zenit St. Petersburg.

Manchester United wist zich vorig seizoen niet te plaatsen voor de Champions League, dus komt de Engelse grootmacht uit in de Europa League. Het team van trainer José Mourinho is op papier de zwaarste tegenstander die Feyenoord kon treffen. Ook met Fenerbahçe, die in de tweede pot zat, lijken de Rotterdammers het niet te hebben getroffen. De derde tegenstander is Zorya Lugansk, dat vorig seizoen op de vierde plaats eindigde in de Oekraïnse competitie.

Ajax en AZ hebben het beter getroffen dan Feyenoord. De Amsterdammers nemen het in Groep G op tegen Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. AZ moet in Groep D met Zenit St. Petersburg, Maccabi Tel Aviv en het debuterende Dundalk bij de eerste twee zien te eindigen om te overwinteren in de Europa League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner