26.08.2016 21:34

Van den Brom neemt reizen in Europa voor lief

AZ-trainer John van den Brom probeert zijn manschappen aan te sturen in de Europa League-kwalificatiewedstrijd AZ - Vojvodina. (25-08-2016)
AZ-trainer John van den Brom probeert zijn manschappen aan te sturen in de Europa League-kwalificatiewedstrijd AZ - Vojvodina. (25-08-2016)

AZ werd vrijdag in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Zenit St. Petersburg, Maccabi Tel Aviv en Dundalk uit Ierland. Een mooie loting, maar AZ reist het komende seizoen heel Europa door voor de duels.

"Dat is wel het eerste dat opvalt. Dundalk is wat dat betreft dichtbij, maar dat hoort er ook bij", beseft Van den Brom voor de camera van AZ TV. De trainer van de Alkmaarders weet al iets van de aankomende tegenstanders. "Zenit is gewoon een absolute topclub. Ik heb daar met Anderlecht tegen gespeeld. Ze hebben topspelers. Dat is het groepshoofd."

"Maccabi Tel Aviv is bekend vanwege Peter Bosz en Jordi Cruijff. Hun topscorer heeft veel goals gemaakt. De laatste is Dundalk, daar weten we niet zo heel veel van. We gaan het goed in kaart brengen voor ons. We gaan ons voorbereiden. Of we kansloos zijn voor de volgende ronde? Nee. Het doel is om het beter te doen dan vorige keer." Afgelopen seizoen bereikte AZ via de play-offs de Europa League, maar werd het uitgeschakeld in de groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner