02.09.2016 16:36

Touré ontbreekt in selectie Champions League

Yaya Touré is door Manchester City niet opgenomen in de Champions League-selectie. De middenvelder mocht afgelopen transferperiode vertrekken bij de ploeg van trainer Josep Guardiola, maar vond geen nieuwe club.

Manchester City maakte vrijdagmiddag op de eigen website bekend welke spelers zijn ingeschreven voorde Champions League en Touré is de meest opvallende afwezige. De routinier werd in de afgelopen transferperiode meerdere malen in verband gebracht met een transfer naar Internazionale, maar een overstap naar Italië bleef uit. De Ivoriaanse middenvelder blijft daardoor voorlopig bij Manchester City.

Touré hoeft onder Guardiola sowieso niet te rekenen op veel speeltijd. De Spaanse manager liet Touré tijdens de eerste drie speelronden van de Premier League al buiten de wedstrijdselectie van The Citizens. Beide heren werkten eerder met elkaar samen bij FC Barcelona en gingen destijds niet bepaald als vrienden uit elkaar. Touré vertrok in 2010 naar Manchester City en speelde tot nu toe 195 wedstrijden in de Premier League. Het contract van de Ivoriaan loopt nog door tot de zomer van 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner