13.09.2016 14:38

Fosu-Mensah hoopt op speeltijd in De Kuip

Invaller Timothy Fosu-Mensah ontneemt de bal van Romelu Lukaku. Fosu-Mensah valt sterk in op Old Trafford. (03-04-2016)
Invaller Timothy Fosu-Mensah ontneemt de bal van Romelu Lukaku. Fosu-Mensah valt sterk in op Old Trafford. (03-04-2016)

Timothy Fosu-Mensah speelde nog nooit een wedstrijd in een Nederlands stadion. De verdediger van Manchester United speelde in de jeugd bij Ajax, maar maakte in de zomer van 2013 de overstap naar Engeland. Donderdag neemt zijn club het op tegen Feyenoord en wacht een debuut op de Nederlandse velden voor Fosu-Mensah.

Fosu-Mensah maakte zijn debuut in de Premier League onder Louis van Gaal. Afgelopen seizoen speelde de pas achttienjarige verdediger acht competitiewedstrijden voor Manchester United. Fosu-Mensah hoopt donderdag tegen Feyenoord zijn debuut op de Nederlandse velden te maken. "De eerste keer in De Kuip. Als dat gebeurt, zou het heel bijzonder zijn", zo vertelt Fosu-Mensah aan het Algemeen Dagblad. "Zeker omdat ik dan tegen mijn maatjes Tonny Vilhena en Terence Kongolo speel."

Onder José Mourinho, de nieuwe manager op Old Trafford, kreeg de jonge verdediger nog geen speelminuten. Toch heeft Fosu-Mensah het volste vertrouwen in zijn trainer, die hem afgelopen zomer absoluut niet kwijt wilde. "Hij zei: jij zit in mijn squad. Dat is lekker hoor, als je dat hoort", verzekert de jeugdinternational van Jong Oranje. "Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn kansen krijg." Het contract van de geboren Amsterdammer bij United loopt nog door tot de zomer van 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner