14.09.2016 09:27

Milik: "Dit was een magische avond voor mij"

Arkadiusz Milik is het seizoen goed begonnen bij zijn nieuwe werkgever SSC Napoli. De spits werd voor 32 miljoen euro overgenomen van Ajax, maar was dinsdagavond zijn transfersom meer dan waard. Milik was tweemaal trefzeker tegen Dinamo Kiev (1-2).

Milik kopte in het Champions League-duel twee keer raak en was daarmee verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie van Napoli. "Dit was een magische avond, voor mij en voor Napoli", liet de 22-jarige spits na afloop weten aan het Italiaanse Mediaset. "Ik ben er ontzettend gelukkig mee dat ik twee doelpunten heb gemaakt. We kunnen nu lachend terugkeren naar Napels."

Ook in de Serie A was Milik al belangrijk voor de Italiaanse club. Voor de interlandperiode droeg Milik met twee doelpunten bij aan de spectaculaire zege op AC Milan (4-2). De supporters van Napoli dragen de Poolse spits nu al op handen. "Ik weet dat de fans al gek van me zijn, maar dit was pas mijn vierde wedstrijd en mijn eerste optreden in Europees verband", zegt Milik.

Maurizio Sarri, trainer van Napoli, was na afloop van het gewonnen duel lovend over de prestaties van zijn nieuwe spits. "Milik is een speler met enorme kwaliteiten én heel veel potentie. Hij is goed bezig, hopelijk zet hij dit door."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner