14.09.2016 10:37

De Vries baalt van 'nachtmerrie' in Barcelona

Dorus de Vries buigt het hoofd na alweer een doelpunt van FC Barcelona. De doelman van Celtic moet zeven keer 'vissen'. (13-09-2016)
Dorus de Vries buigt het hoofd na alweer een doelpunt van FC Barcelona. De doelman van Celtic moet zeven keer 'vissen'. (13-09-2016)

Dorus de Vries kende geen leuke avond met Celtic tegen FC Barcelona. De Nederlandse doelman, die zijn Europese debuut maakte, kreeg liefst zeven doelpunten om de oren en sprak na afloop van een nachtmerrie.

Het supertrio van Barcelona was niet te houden voor de verdediging van Celtic. Lionel Messi zette een hattrick op zijn naam. Luis Suárez was tweemaal trefzeker en ook Neymar pikte een doelpunt je mee. Andrés Iniesta was verantwoordelijk voor het vierde doelpunten van Barcelona. "Barcelona kan een nachtmerrie zijn als ze op hun best spelen, zoals ze vanavond deden", vertelde de 35-jarige doelman in gesprek met The Evening Times. "Het was heel moeilijk. Erg teleurstellend."

"Je probeert te consolideren, maar ze hebben zo veel aanvallende kwaliteit", vervolgt De Vries. "Ze bleven alles op ons gooien en wij hadden geen antwoord." Na afloop kwam concurrent Craig Gordon meteen naar de aangeslagen Nederlandse doelman om hem een hart onder de riem te steken. "Hij kwam meteen met me praten. Hij weet precies hoe het voelt. Ik denk niet dat hij het leuk vond om al die ballen erin te zien vliegen."

De Vries wacht binnenkort nog een pijnlijke anderhalf uur. De sluitpost gaat de dramatisch verlopen wedstrijd nog eens terugkijken. "Ik ben zelfkritisch en zal mijn optreden moeten bekijken. Ik ga alle goals analyseren om te zien wat ik beter had kunnen doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner