15.09.2016 18:18

Feyenoord met Kongolo; United zonder Ibra

Voor Feyenoord begint donderdagavond het Europese seizoen met een direct een tegenstander van jewelste. De miljoenenploeg van Manchester United staat om 19.00 uur in De Kuip tegenover de koploper van de Eredivisie.

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft in zijn basisopstelling een plaatsje ingeruimd voor Terence Kongolo, die afgelopen zondag tegen ADO Den Haag (3-1 winst) zijn rentree maakte na een blessure. De basisplaats voor Kongolo gaat ten koste van Lucas Woudenberg.

Verder heeft Van Bronckhorst geen verrassingen in petto. Dat valt wel te zeggen over trainer José Mourinho van Manchester United. De Portugees wijzigt zijn ploeg op acht plaatsen ten opzichte van de verloren stadsderby tegen Manchester City (1-2). Alleen De Gea, Eric Bailly en Paul Pogba behouden hun basisplaats.

Grote namen als Wayne Rooney en Henrikh Mkhitaryan bleven al achter in Manchester, terwijl de Nederlanders Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah op de bank starten. Hun landgenoot Daley Blind behoort niet tot de selectie. Ook superster Zlatan Ibrahimović krijgt vooralsnog rust, maar de Zweedse spits kan wel ingebracht worden als de nood aan de man is.

Volg de wedstrijd vanaf 19.00 LIVE.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner