15.09.2016 21:11

Maccabi geeft 3-0 voorsprong weg tegen Zenit

Maccabi Tel-Aviv heeft donderdag verzuimd de groepsfase van de Europa League te beginnen met een stunt. De Israëliërs, uitkomend in dezelfde groep als AZ, stonden twintig minuten voor tijd met 3-0 voor tegen het veel sterker geachte Zenit. De Russen beleefden een wonderbaarlijke wederopstanding in de slotfase: 3-4.

De Bosniër Haris Medunjanin, opgeleid bij AZ, leek de held bij de thuisclub te worden met twee treffers. De voormalig Nederlands jeugdinternational die later koos voor een carrière als international voor zijn vaderland, opende na 26 minuten de score. De IJslander Vidar Orn Kjartansson verdubbelde kort na rust de voorsprong voor de ploeg waar Jordi Cruijff technisch directeur is.

Uit een vrije trap maakte Medunjanin er in de 70e minuut zelfs 3-0 van. Het duel leek beslist, maar doelpunten van Aleksandr Kokorin, de Brazilianen Mauricio en Giuliano en de ingevallen Montenegrijn Luka Djordjevic bezorgden Zenit alsnog de winst.