17.09.2016 15:52

Commotie rond De Vos heeft Spanje bereikt

Commentator en journalist Sierd de Vos in het stadion van FC Barcelona. (19-09-2013)
Commentator en journalist Sierd de Vos in het stadion van FC Barcelona. (19-09-2013)

PSV was na afloop van het duel met Atlético Madrid niet te spreken over het optreden van commentator Sierd de Vos. De verslaggever van Ziggo Sport kreeg geen spelers meer voor zijn microfoon, omdat hij een liedje over doelman Jan Oblak had gezongen. De commotie over De Vos heeft ook Spanje bereikt.

De clubleiding van PSV vond dat De Vos over de schreef was gegaan door vlak na de gemiste strafschop van Andrés Guardado een liedje van Atlético te zingen op televisie. De verslaggever bood later zijn excuses aan. "Ik sta in Nederland bekend als de enige tv-presentator uit Eindhoven. Ik heb PSV in zijn gloriejaren bejubeld en nu lijkt het erop dat ik een vijand van PSV ben", vertelt De Vos in een interview aan het Spaanse AS.

"Het grappige is dat ik vorig seizoen, toen PSV bij Atlético speelde, hetzelfde liedje zong nadat Narsingh een strafschop miste, maar toen heeft niemand er iets van gezegd." De Vos laat weten dat hij het inmiddels weer goed heeft gemaakt met de clubleiding van PSV. "Nee, ik zal het niet meer gaan zingen. Ik hou van de tradities in de stadions van Spanje, de passie in het Calderón, maar ik kom liever niet meer in de problemen", aldus de commentator.

Volgens De Vos ontbrak de nuance in alle ontstane commotie. "Iemand zette een video op Twitter van slechts zes of zeven seconden, maar zonder mijn uitleg over dat liedje", zegt de verslaggever van Ziggo. "Mensen weten niet dat ik ook heb gezegd dat het doelpunt van PSV goedgekeurd had moeten worden en dat Godín hands maakte bij de penaltysituatie. Maar van alles ging dit viral."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner