27.09.2016 19:21

Rostov kent sterke en zwakke punten van PSV

Dmitri Kirichenko staat onrustig langs de zijlijn tijdens het Champions League-kwalificatieduel tussen Ajax en FK Rostov. (16-08-2016)
Dmitri Kirichenko staat onrustig langs de zijlijn tijdens het Champions League-kwalificatieduel tussen Ajax en FK Rostov. (16-08-2016)

Voor PSV staat woensdagmiddag het nu al cruciale Champions League-groepsduel met FK Rostov op het programma. Met het oog op Europese overwintering zou het de Eindhovenaren heel slecht uitkomen als zij in Rusland verliezen. Rostov-staflid Dmitri Kirichenko zegt dat zijn team in ieder geval klaar is voor de strijd.

Kirichenko kent de kracht van PSV, dat volgens hem evenwichtiger en stabieler is dan Ajax. FK Rostov hield Ajax in de laatste voorronde van de Champions League uit het hoofdtoernooi. "De ploeg beschikt duidelijk over meer ervaring", aldus Kirichenko op de persconferentie over het verschil tussen Ajax en PSV. De Rus wijst ook op prestaties van vorig seizoen, toen PSV overwinterde in een groep met Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou. "We zijn op de hoogte van hun sterke en zwakke punten, we hebben hun laatste duels uitvoerig geanalyseerd."

Kirichenko wil geen herhaling van het vorige Champions League-duel, toen in München met liefst 5-0 werd verloren. "Het is duidelijk dat we hebben gefaald in München. We konden gewoon niet goed omgaan met alle opwinding, denk ik. Hopelijk gaat dat woensdag beter. We hebben ons in elk geval voorbereid zoals we ons ook voorbereiden op de duels in de competitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner