30.09.2016 20:56

El Ahmadi is Lens dankbaar voor sportiviteit

Karim El Ahmadi (r.) helpt Jeremain Lens (l.) overeind tijdens het duel tussen Fenerbahçe en Feyenoord. (29-09-2016)
Karim El Ahmadi (r.) helpt Jeremain Lens (l.) overeind tijdens het duel tussen Fenerbahçe en Feyenoord. (29-09-2016)

Karim El Ahmadi mocht donderdagavond van geluk spreken dat hij halverwege de eerste helft niet van het veld werd gestuurd. De middenvelder van Feyenoord maakte een harde tackle op Fenerbahçe-aanvaller Jeremain Lens en kreeg slechts geel. Dat El Ahmadi geen rood kreeg, is misschien wel aan Lens te danken.

De Nederlandse buitenspeler in Turkse dienst steldee zich niet aan en stond snel op nadat hij naar de grond was gewerkt door El Ahmadi. "Ik vond het zo tof dat hij meteen opstond. Als Jeremain blijft liggen en schreeuwen kan de scheidsrechter mij meteen rood geven. De scheids kon me eraf sturen. Als je het van verschillende kanten terugziet op tv, dan ben ik blij dat ik met geel wegkom. Anders is het over en sluiten voor mij in zo’n wedstrijd en in deze fase", citeert De Telegraaf de Feyenoorder.

El Ahmadi besloot na afloop van het met 1-0 verloren duel niet het shirt van Lens, maar van een andere Nederlander te vragen: Robin van Persie. "Ik vind hem nog steeds een grote speler. We hebben nooit in één team samengespeeld, maar ik heb wel tegen hem gevoetbald toen hij bij Manchester United en ik bij Aston Villa speelde. Ik ken hem ook wel, darom vind ik het mooi dat hij zijn shirt kwam ruilen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner