01.10.2016 11:50

Pereiro moet PSV helpen met penaltysyndroom

Gastón Pereiro (m.) weet al voordat de bal het net raakt dat hij PSV op een 2-0 voorsprong heeft gezet tegen Heracles Almelo. De aanvaller benut vlak voor rust een penalty. (20-02-2016)

Gastón Pereiro wordt genoemd als de nieuwe penaltynemer van PSV. De aanvaller uit Uruguay schuift op in de pikorde, nadat Davy Pröpper afgelopen week de zoveelste penalty van de Eindhovenaren miste. Tegen FK Rostov ging het al voor de twaalfde keer in een relatief korte periode mis.

De statistieken van PSV zijn dramatisch. Van de laatste 22 penalty's in alle officiële competities, miste de regerend landskampioen er maar liefst twaalf. Pröpper miste tegen FK Rostov, waarna de wedstrijd in Rusland in een 2-2 gelijkspel eindigde. Volgens het Algemeen Dagblad is Pereiro nu naar voren geschoven als eerste strafschoppennemer, Phillip Cocu wilde voorafgaande aan het competitieduel met sc Heerenveen geen namen noemen.

Pereiro nam in zijn carrière voor PSV één penalty en die raakte hij. In het vorige seizoen maakte hij vanaf de stip de 2-0 tegen Heracles Almelo. De Uruguayaan stond samen met Pröpper bovenaan het lijstje voor strafschopnemers, maar in de wedstrijd tegen FK Rostov stond de Zuid-Amerikaan niet binnen de lijnen. PSV staat zaterdagavond tegenover de Friezen, om 19.45 begint de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion.