09.10.2016 15:59

Fener kan bijna rekenen op echte Van Persie

Robin van Persie verbijt zich op de bank als Fenerbahçe in de Europa League speelt tegen zijn oude club Feyenoord. (29-09-2016)
Robin van Persie verbijt zich op de bank als Fenerbahçe in de Europa League speelt tegen zijn oude club Feyenoord. (29-09-2016)

Robin van Persie kent vooralsnog een moeilijk seizoen in Turkije. Door kleine pijntjes wacht de spits bij Fenerbahçe nog op zijn eerste basisplaats in de competitie. Assistent-trainer Cor Pot verwacht dat Van Persie snel weer helemaal fit is.

"Het gaat de goede kant op", stelt Pot bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. "Hij traint hard en is bijna honderd procent fit." Vorig seizoen scoorde Van Persie nog zestien keer in de SüperLig, in het huidige voetbaljaar blijft de teller voorlopig steken op één treffer. Van Persie kon de afgelopen maanden nooit voluit spelen, omdat hij last bleef houden van pijntjes.

"Hij had iedere keer blessures", beaamt Pot. "Een spiertje hier, een spiertje daar… Hij moet heel gedoseerd trainen. Gelukkig gaat het nu goed." Met Fenerbahçe gaat het dit seizoen nog niet geweldig. De ploeg is een middenmoter in Turkije, terwijl het ook al puntenverlies leed in de groepsfase van de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner