18.10.2016 16:52

Feyenoord krijgt opnieuw boete van de UEFA

Bovenste rij v.l.n.r: Dirk Kuyt, Nicolai Jørgensen, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Brad Jones en Terence Kongolo.
Onderste rij v.l.n.r: Steven Berghuis, Jens Toornstra, Karim El Ahmadi, Rick Karsdorp en Tonny Vilhena.
Bovenste rij v.l.n.r: Dirk Kuyt, Nicolai Jørgensen, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Brad Jones en Terence Kongolo. Onderste rij v.l.n.r: Steven Berghuis, Jens Toornstra, Karim El Ahmadi, Rick Karsdorp en Tonny Vilhena.

Feyenoord heeft wederom een boete gekregen van de UEFA. Tijdens het Europa League-duel met Manchester United (1-0 overwinning) stonden er mensen op de trappen en werd er vuurwerk afgestoken.

Feyenoord laat via de officiële kanalen weten dat de Rotterdammers een boete van 13.000 euro heeft gekregen van de UEFA. Feyenoord is daardoor opnieuw in gesprek gegaan met het publiek. "Naar aanleiding van het gesprek heeft Feyenoord besloten om voorlopig bij alle nationale thuiswedstrijden terughoudend te zijn met optreden tegen het staan op de trappen", aldus de Rotterdammers in een statement op de clubsite. "Voor de Europese wedstrijden geldt dat Feyenoord er wel alles aan zal blijven doen om trappen vrij te houden. Dit onder meer om het risico op nieuwe boetes of de sanctie van het moeten leeg houden van delen van het stadion uit te sluiten. Feyenoord ontving naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Manchester United vorige maand alweer een forse boete van 13.000 euro wegens het niet vrijhouden van de trappen en het afsteken van vuurwerk door het publiek."

Mogelijk gaat Feyenoord in de toekomst een staantribune creëren. "Feyenoord heeft in het gesprek met de groep supporters aangegeven dat het opnieuw serieus werk gaat maken van het toetsen van de haalbaarheid van de invoer van staanplaatsen op vak S en wellicht iets daarbuiten. Omdat er sinds 2006 door Feyenoord al meerdere malen onderzoek is verricht naar de mogelijkheden en kosten verwacht de club hier op redelijk korte termijn een uitspraak over te kunnen doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner