18.10.2016 22:57

Real haalt weer uit, Club Brugge laat onderuit

Na de ruime zege in Spanje op Real Betis (6-1) heeft Real Madrid opnieuw een mooie score neergezet. Ditmaal ging Legia Warschau in de Champions League hard over de knie. Zonder een scorende Cristiano Ronaldo werd het maar liefst 5-1 in het Santiago Bernabéu.

Al na twintig minuten zaten de Madrilenen op rozen tegen de Poolse opponent. Gareth Bale schoot na zestien minuten raak, een eigen doelpunt zorgde voor de 2-0 stand. Legia Warschau kwam snel terug via een benutte penalty, maar nog voor rust bracht Marco Asensio, die een Nederlandse moeder heeft, weer rust in de harten van de Spaanse voetbalfan. Via Lucas Vázquez en Morata werd het in de tweede helft nog 5-1, Cristiano Ronaldo leverde bij de 3-1 en 5-1 de assist.

Club Brugge leek lang op weg naar het eerste punt in de huidige Champions League-campagne. Jelle Vossen zette in België al in de twaalfde minuut de 1-0 op het scorebord tegen FC Porto, dat twintig minuten voor tijd langszij kwam via Miguel Layún. Club Brugge, met Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil, Timmy Simons, Claudemir, Ruud Vormer en Anthony Limbombe in de basisopstelling, dacht aan een punt, maar André Silva benutte in de slotfase een penalty.

Vincent Janssen wacht nog altijd op zijn eerste belangrijke doelpunt in het shirt van Tottenham Hotspur. De Nederlandse spits kreeg tegen Bayer Leverkusen een basisplaats en was bijna succesvol. Eerst werd een doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel, daarna raakte hij met een harde kopbal de lat. 25 minuten voor tijd werd Janssen afgelost, gescoord werd er daarna niet meer in Duitsland: 0-0.