20.10.2016 14:15

Klaarstomen Vlaar lukte niet: "Elke dag pijn"

AZ hoopte in het Europa League-duel met Maccabi Tel Aviv weer te kunnen beschikken over Ron Vlaar, maar de Nederlandse verdediger heeft nog altijd last van een kuitblessure. De centrale verdediger werkte in aanloop naar het Europese duel tevergeefs een speciaal programma af.

De kuitblessure zit Vlaar al enige tijd dwars. Sinds augustus heeft de AZ-aanvoerder last van zijn kuit. Vlaar speelde desondanks dit seizoen al veel wedstrijden, maar sinds het Europa League-duel met Zenit St. Petersburg kwam de verdediger niet meer in actie. "Ron heeft de hele week kunnen trainen, maar er is elke dag wel een moment dat hij pijn heeft", geeft trainer John van den Brom aan in gesprek met De Telegraaf.

"Daarom is hij niet vrij om te brengen wat er in een duel als met Maccabi wordt gevraagd. We werken nu toe naar Groningen-uit, maar ik durf niet te zeggen of hij dat wel redt", besluit de trainer. Het duel met Maccabi Tel Aviv is cruciaal voor AZ, dat in de eerste twee Europa League-wedstrijden van het seizoen één punt pakte. De tegenstander uit Israël is nog altijd puntloos.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner