20.10.2016 23:07

Manchester United rolt Fenerbahçe op: 4-1

In groep A van de Europa League, met ook Feyenoord, heeft Manchester United donderdagavond flink uitgehaald tegen Fenerbahçe. De Engelse ploeg won op eigen veld met 4-1 van de Turkse club. Bij de rust leidde de thuisclub al met 3-0.

Fenerbahçe had de negatieve ruststand vooral aan zichzelf te wijten. De ploeg van trainer Dick Advocaat gaf volkomen onnodig twee strafschoppen weg. Paul Pogba en Anthony Martial scoorden vanaf elf meter. Op slag van rust was Pogba opnieuw trefzeker.

Na de pauze tilde Jesse Lingard de stand snel naar 4-0. Bij Fenerbahçe had Robin van Persie tegen zijn oude club een basisplaats. De oud-Feyenoorder bracht in de 83e minuut van dichtbij de eretreffer op zijn naam. Het doelpunt leverde hem een ovationeel applaus op van het Engelse publiek.

Bij Manchester United ontbrak Daley Blind. Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah mochten in de slotfase invallen. Manchester United leidt op doelsaldo met zes punten, evenveel als Feyenoord dat donderdag met 1-0 won van Zorya Lugansk. Fenerbahçe zakte in groep A naar de derde plek met vier punten.