20.10.2016 23:20

AS Roma verspeelt winst, zeper voor KAA Gent

AS Roma is donderdag in het derde groepsduel in de Europa League niet verder gekomen dan een 3-3-gelijkspel tegen Austria Wien. De Romeinen, waar Kevin Strootman de hele wedstrijd op de bank bleef, leken het duel na zeventig minuten met een 3-1-voorsprong in handen te hebben maar de Oostenrijkers kwamen nog op gelijke hoogte dankzij doelpunten van invaller Diminik Prokop en Olarenwaju Kayode. Daardoor kwamen beide ploeg op vijf punten, nog wel goed voor de leiding in groep E.

Stephan El Shaarawy had Roma bij rust een 2-1-voorsprong bezorgd, nadat Austria via Raphael Holzhauser brutaal de leiding had genomen. In de 69e minuut leek Alessandro Florenzi het duel in het slot te gooien met de derde Romeinse treffer (3-1) maar de thuisploeg hield die marge niet vast. Francesco Totti was in het duel goed voor twee assists.

KAA Gent kreeg in Oekraïne voetballes van Shakhtar Donetsk. De ploeg, normaal gesproken een gevaarlijke outsider in de Champions League, stond voor rust al met 2-0 voor, vlak na rust viel de 3-0. In de slotfase lieten de Belgen het lopen en werd het zelfs 5-0 in de Arena Lviv. Bij KAA Gent speelde Nana Asare, oud-speler van Feyenoord en FC Utrecht, de hele wedstrijd mee.

Schalke 04 bleef in groep I ook na de derde wedstrijd foutloos. Op bezoek bij FK Krasnodar was een vroege goal van Evgen Konoplyanka voldoende voor de derde driepunter van de Duitsers. Klaas Jan Huntelaar bleef lang op de bank zitten bij de ploeg uit Gelsenkirchen, een kwartier voor tijd viel hij in. De Nederlander scoorde dit seizoen nog maar twee keer, waarvan één goal in de Bundesliga.

Voor alle overige uitslagen en het programma in de Europa League kun je terecht op onze programmapagina.