02.11.2016 09:33

Guardiola: "Overwinning is zó belangrijk"

Manchester City en FC Barcelona gaven dinsdagavond tot vreugde van trainer Pep Guardiola een voetbalshow weg in de groepsfase van de Champions League. Barça was in de eerste helft de betere, terwijl het na rust overlopen werd door City. Guardiola was dan ook erg tevreden met de 3-1 overwinning van zijn ploeg.

"We zijn pas kort bij elkaar, dus deze overwinning is zó belangrijk", vertelt de coach na afloop van de wedstrijd in de Engelse media. "Het is een goede stap om te kunnen zeggen dat we voor één keer in ons leven de beste ploeg van de wereld hebben verslagen." Twee weken geleden ging de Premier League-club nog hard onderuit tegen Barcelona (4-0).

"We hebben Barcelona deze keer op een wat andere manier bestreden. We maakten meer gebruik van de lange bal, omdat we er nog steeds niet helemaal klaar voor zijn om de bal in de ploeg te houden en te spelen zoals zij. Barcelona speelt al 25 jaar zo. Wij proberen pas drie of vier maanden in een andere stijl te spelen."

Barcelona-trainer Luis Enrique baalde achteraf vooral van de fout van Sergio Roberto, waardoor City vlak voor rust de gelijkmaker produceerde. "We begonnen spectaculair aan de wedstrijd, maar we maakten een cruciale fout en dat deed ons pijn. We zijn namelijk geen machines. Ik denk dat we niet vaak beter gespeeld hebben dan nu in de eerste veertig minuten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner