02.11.2016 14:47

Pröpper tevreden met derde plaats in de CL

Als PSV als derde weet te eindigen in Groep D van de Champions League, dan is Davy Pröpper tevreden. De Eindhovenaren zullen dan na de winterstop actief zijn in de Europa League.

"Een derde plaats en overwinteren in de Europa League is wat iedereen al een beetje had verwacht. Als we dat halen, dan hebben we het gewoon goed gedaan", aldus de middenvelder van PSV tegenover NUsport. Desondanks weet Pröpper dat er meer in had gezeten. "Tegen Atlético Madrid (1-0 verlies, red.) hadden we kans op meer. Rostov (2-2, red.) konden we verslaan. Er zat dus meer in."

Dinsdagavond werd PSV na een 1-0 voorsprong met 1-2 verslagen door FC Bayern München. In Duitsland ging PSV nog met 4-1 onderuit. "We zaten nu wel meteen goed in de wedstrijd. We probeerden er bovenop te zitten als ze over de middenlijn kwamen en stonden compact. Met vijf verdedigers konden we de lopende mensen van Bayern beter opvangen."

Desondanks wisten de Duitsers tweemaal te scoren. "Dat is het bijzondere van Bayern. In een Eredivisiewedstrijd was de tegenstander er waarschijnlijk niet doorheen gekomen, maar Bayern dwong een stuk of acht kansen af. Omdat het lang 1-1 bleef, geloofde ik wel in een resultaat. Bayern was denk ik ook wel blij toen de 2-1 er eindelijk in zat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner