02.11.2016 23:01

Real Madrid in onzekerheid na bizarre remise

Real Madrid heeft woensdag nagelaten zich al te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De titelverdediger speelde in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk bij Legia Warschau. Borussia Dortmund versloeg in de andere wedstrijd in groep F Sporting CP met 1-0 en is al wel zeker van een vervolg na de winterstop in de belangrijkste Europese clubcompetitie.

Legia was tegen Real dicht bij een sensatie. De Poolse landskampioen stond na 35 minuten al met 0-2 achter, maar knokte zich terug en kwam zeven minuten voor tijd zelfs op 3-2. Mateo Kovačić redde vijf minuten voor tijd een punt voor de Spanjaarden. Maar weinigen waren getuigen van de wedstrijd. Legia speelde de wedstrijd vanwege een straf in een leeg stadion.

Tottenham Hotspur wist voor de vijfde keer op rij een duel niet te winnen. In Engeland gaat het niet bijzonder goed met de club uit Londen, tegen Bayer Leverkusen ging het wederom mis. Na de 0-0 in Duitsland gingen de Spurs op Wembley met 0-1 onderuit, Kevin Kampl scoorde de enige treffer. Vincent Janssen begon op de bank, maar kwam door een blessure bij oud-AZ'er Mousa Dembélé al na een half uur in het veld.

Club Brugge staat op de rand van de Europese afgrond. De Belgische ploeg, met drie Nederlanders in de basis, verloor op vreemde bodem met 1-0 van FC Porto, waardoor de ploeg na vier duels in de groepsfase nog op nul punten staat. Een vervolg in de Champions League is daarmee uitgesloten en Club Brugge moet een klein wonder verrichten om FC Kopenhagen, dat derde staat met vijf punten, nog in te halen.

In groep H en E haalden Sevilla en AS Monaco uit tegen respectievelijk Dinamo Zagreb en CSKA Moskou. De Europa League-winnaar maakte er maar liefst vier tegen de ploeg uit Kroatië, AS Monaco kwam mede via twee goals van Radamel Falcao al voor rust op 3-0 tegen CSKA Moskou, maar vergat in de tweede helft de score uit te breiden. Er moeten voor de Spaanse en Franse ploeg nog rare dingen gebeuren willen ze de knock-outfase van het kampioenenbal missen.

Overige uitslagen in de Champions League:

Juventus - Olympique Lyon: 1-1
FC Kopenhagen - Leicester City: 0-0

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner