03.11.2016 15:56

Zidane trekt boetekleed aan na bizar gelijkspel

Met het schaamrood op de kaken stond Real Madrid-trainer Zinédine Zidane de pers in Spanje te woord nadat de club terugkeerde van het Champions League-duel met Legia Warschau. Real Madrid kreeg maar liefst drie goals tegen en verloor bijna.

"We kwamen eigenlijk op alle vlakken tekort", geeft Zidane toe. Zijn ploeg kwam weliswaar op een 0-2 voorsprong tegen de Poolse formatie, maar daarna kwam de thuisploeg op gang. Zeven minuten voor tijd leek zelfs de winnende 3-2 te vallen, ware het niet dat Mateo Kovačić een punt redde voor Zidane en zijn manschappen.

"Vooral onze felheid was slecht. Je kunt niet je voet van het gaspedaal halen als je zelf twee keer scoort, maar dat is precies wat we deden. Gelukkig hebben we niet verloren, maar ik sta hier met een vreemd gevoel na een vreemde wedstrijd." Door het gelijkspel is Real Madrid nog niet zeker van overwintering in de Champions League, alhoewel dit een kwestie van tijd lijkt.

De strijd om plek één is echter een lastigere opgave geworden voor de Koninklijke, aangezien concurrent Borussia Dortmund wel won op de woensdagavond. Qua schema treedt de nummer één uit groep F aan tegen Paris Saint-Germain, terwijl de nummer twee speelt tegen de nummer één uit groep A. Als er geen gekke dingen gebeuren, wordt dit Arsenal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner