22.11.2016 11:25

Larsson geeft Feyenoord kans tegen United

Helsingborgs IF-trainer Henrik Larsson staat de pers te woord (20-11-2016).
Helsingborgs IF-trainer Henrik Larsson staat de pers te woord (20-11-2016).

Henrik Larsson, oud-speler van onder meer Feyenoord en Manchester United, denkt dat Feyenoord donderdagavond niet kansloos is. De Rotterdammers spelen dan op Old Trafford tegen The Red Devils.

"Ik geef ze zeker een kans, want in het voetbal is alles mogelijk, dat heeft ook de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen United bewezen", zegt Larsson in Feyenoord Magazine. "Feyenoord heeft gewoon een goede ploeg, terwijl José Mourinho er nog niet helemaal uit lijkt te zijn hoe hij zijn elftal wil laten spelen en het team ook niet in de beste vorm steekt. Aan de andere kant weet ik uit eigen ervaring dat bijna geen enkele tegenstander op z'n gemak is wanneer ze op Old Trafford moeten spelen. Het zal voor Feyenoord dus een stuk moeilijker worden dan thuis in De Kuip. Ik gun Feyenoord in elk geval het beste, ik word er blij van om te zien hoe goed het gaat dit seizoen, helemaal omdat Giovanni nu de trainer is. Onze vriendschap is er nog steeds, we hebben af en toe nog contact met elkaar."

Larsson kreeg overigens op late leeftijd nog de kans om voor Manchester United te spelen. "Natuurlijk was ik verrast. Na mijn periode bij Barcelona was ik teruggekeerd naar Zweden, waar ik nog een paar jaar wilde voetballen bij Helsingborgs. Ik had niet verwacht dat ik op 35-jarige leeftijd nog een aanbod zou krijgen van zo'n grote club, maar ik wist ook direct dat ik die kans niet voorbij mocht laten gaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner