22.11.2016 21:32

Waanzinnige eerste helft bij Dortmund - Legia

Supporters die dinsdagavond naar het Signal Iduna Park zijn gekomen, hebben zich in de eerste helft van de wedstrijd Borussia Dortmund - Legia Warschau geen moment verveeld. Fans zaten 45 minuten op het puntje van hun stoel, want er vielen voor rust liefst zeven doelpunten.

Op het scorebord stond na een helft spelen een bizarre 5-2-stand op het scorebord. Vijf van de zeven doelpunten vielen al in de eerste 24 minuten van de wedstrijd. Aleksandar Prijović opende namens de Polen na tien minuten spelen de score. Daarna was het de beurt van Borussia Dortmund, dat binnen een tijdsbestek van vier minuten drie keer scoorde: tweemaal Shinji Kagawa en één keer Nuri Şahin.

De doelpuntenregen duurde voort. Nadat Aleksandar Prijović zijn tweede van de avond maakte, zorgden Ousmana Dembélé en Marco Reus ervoor dat Borussia Dortmund ondanks twee tegendoelpunten met een zeer ruime voorsprong de rust inging.

Borussia Dortmund en Legia Warschau hebben goede papieren om een bijzonder record te breken. In het seizoen 2003/2004 eindigde AS Monaco - Deportivo La Coruña in 8-3. De teams moeten na rust vier keer scoren om dat record te evenaren.