22.11.2016 22:36

Champions League-seizoen zit erop voor Spurs

Harry Kane baalt van een gemiste kans tijdens de Champions League-wedstrijd AS Monaco - Tottenham Hotspur. (22-11-2016)

Tottenham Hotspur heeft dinsdagavond het roer niet om kunnen gooien en is uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg van Mauricio Pochettino verloor met 2-1 van AS Monaco. Thomas Lemar maakte de winnende treffer voor de Fransen.

Tottenham Hotspur, dat dinsdagavond aantrad zonder Christian Eriksen, Vincent Janssen en Jan Vertonghen in de basis, wist vooraf wat er te doen stond. Er moest gewonnen worden om nog kans te maken op overwintering in de Champions League. Na zes minuten spelen kregen de Spurs een enorme kans om dat doel te bewerkstelligen, maar Heung-min Son faalde één op één met doelman Danijel Subašić. Aan de andere kant leek het bijna mis te gaan toen scheidsrechter Björn Kuipers de bal op de stip legde nadat Eric Dier AS Monaco-middenvelder Fabinho neerlegde in de zestien.

Aanvoerder Radamel Falcao ging achter de bal staan en schoot de bal richting de linkerhoek. Daar was echter ook Tottenham-doelman Hugo Lloris die geweldig redding bracht. Het was daarna vooral de thuisploeg die aanspraak maakte op een doelpunt. Zo kreeg de Franse spits Valère Germain de uitgelezen kans om van dichtbij in te schieten, maar weer lag Lloris in de weg. Djibril Sidibé zag zijn poging van de rand van de zestien net voor de kruising langs gaan. Vlak voor rust kreeg ook Harry Kane nog een grote kans, maar de Engelse spits schoot faliekant over de bal heen. Het mocht een wonder heten dat er voor rust nog niet was gescoord.

Kort na rust kwam daar verandering in. Benjamin Mendy, die in de eerste helft de beste speler van het veld was, kapte Tottenham-verdediger Harry Winks eenvoudig uit en legde de bal vervolgens panklaar op het hoofd van de andere back: Djibril Sidibé, die hard binnen kon koppen. Binnen een paar minuten kwam Tottenham echter weer op gelijke hoogte. Dele Alli werd door Kamil Glik naar beneden getrokken in de zestien en Harry Kane faalde niet vanaf elf meter.

Binnen tientallen seconden na de gelijkmaker kwamen de Engelsen echter alweer achter. Terwijl de Spurs nog aan het nagenieten waren, zette Bernardo Silva een aanval op en gaf de bal mee aan doelpuntenmaker Sidibé die vervolgens Thomas Lemar bij de tweede paal vond. De middenvelder schoot de bal in de verre hoek. In de 68ste minuut leek Monaco ook op 3-1 voorsprong te komen, maar Lloris redde op weergaloze wijze een inzet van Glik, die binnen drie meter van de goal stond. Een kwartier voor tijd moest Lloris weer gestrekt gaan, toen Falcao zijn schot bijna tot doelpunt promoveerde, maar Lloris was Falcao wederom de baas. Door het verlies van Tottenham Hotspur is de Engelse ploeg uitgeschakeld. AS Monaco is na de overwinning al zeker van de eerste plek in de groep.

Door: Thomas Mulder