23.11.2016 10:26

Ranieri: "Groepswinnaar, hoe is dat mogelijk?"

Claudio Ranieri kan bijna niet geloven dat Leicester City als groepswinnaar doorstoot naar de knock-outfase in de Champions League. Door de 2-1 zege tegen het Belgische Club Brugge, waren de Engelsen verzekerd van de eerste plek in de poule.

"Dit is ongelooflijk", waren de blijde woorden van de Italiaanse trainer in gesprek met de BBC. De oefenmeester had dit van tevoren niet verwacht. "Groepswinnaar, hoe is dat mogelijk? Ik ben erg blij en erg trots. Ik ben blij voor de spelers, de voorzitter, de fans, iedereen." Mogelijk wacht er nu een confrontatie met een Europese topploeg.

Atlético Madrid, Bayern München, FC Barcelona of Real Madrid is een mogelijke tegenstander van The Foxes. Het maakt de oefenmeester echter niet uit wie de volgende tegenstander gaat zijn van de Engelse ploeg. "Ons wacht nu weer een nieuw avontuur. Waarheen het ons leidt, weet ik niet, maar we kijken ernaar uit. Dit wordt weer een nieuw sprookje, of we nou winnen of verliezen."

Ondanks deze knappe prestatie, wil Ranieri dat zijn ploeg de focus houdt op de Premier League. "Ik wil mijn spelers op het hart drukken nu aan de Premier League te denken. We staan erg dicht bij de degradatiezone, we moeten op hetzelfde niveau spelen als in de Champions League."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner