23.11.2016 11:08

Teruggekeerde Reus: "Ben weer helemaal fit"

Marco Reus keerde dinsdagavond na 185 dagen terug bij Borussia Dortmund. De Duitser bekroonde zijn rentree met een hattrick en is weer helemaal hersteld van een hardnekkige schaambeenblessure.

"Ook als ik niet had gescoord, was ik blij dat ik eindelijk weer kon spelen. Het was dus dubbel en trippel zo mooi dat ik met mijn doelpunten het team kon helpen", aldus Reus in gesprek met Bundesliga.com. Dortmund won het spektakelstuk met Legia Warschau met 8-4.

De blessure liep Reus op in de finale van de DFB-Pokal op 21 mei. Daardoor kon de buitenspeler ook niet met Duitsland mee naar het EK in Frankrijk. Ondanks de lange blessure had Reus vertrouwen weer helemaal fit terug te keren. "Het was psychologisch niet zwaar om terug te keren. Ik had vanaf het begin af aan het vertrouwen weer fit te worden."

"Ik heb de laatste weken veel op het trainingsveld gestaan. Het was al duidelijk dat ik het vanaf de zeventigste minuut zwaar zou kunnen krijgen, maar ik voelde me goed. Ik weet dat ik honderd procent fit ben. Alles voelt goed na negentig minuten voetballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner